Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Vedums AIS Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Emtunga 22 14 4 4 46
2 Nossebro IF 22 13 6 3 45
3 Floby IF 22 13 4 5 43
4 Vedums AIS 22 12 5 5 41
5 Elmer/Fåglums FK 22 9 6 7 33
6 Trollhättans FK 22 9 6 7 33
7 Wargöns IK 22 8 6 8 30
8 Trollhättans BoIS 22 6 7 9 25
9 Främmestads IK 22 6 3 13 21
10 Åsaka SK 22 5 4 13 19
11 Kvänums IF 22 5 3 14 18
12 Larvs FK 22 4 2 16 14

Match

Larvs FK

0 - 2
Hedensborg
13 september 2009
16:00

Vedums AIS

Referat

Referat: Larvs FK - Vedums AIS

Serieledning för A-herr!



Efter debaclet mot Främmestad i förra omgången är vi nu återigen tillbaka som vinnare, detta sedan vi igår slagit tillbaka Larv med 2-0 (0-0) på Hedensborgs utmärkta gräsmatta. Den första halvleken vill man helst bara glömma, men lyckligtvis hade vi förmågan att ta oss samman rejält i den andra. Efter en ordentlig urladdning de första 20min som också innehöll båda våra mål och flera andra bra chanser hade vi sedan hygglig kontroll under avslutningen av matchen.

Mycket av förspelet till matchen handlade annars om att vi vid seger hade chans att gå upp i serieledning. Det är möjligt att det till viss del kan förklara den ängsliga inledningen, men jag tyckte ändå att samtliga fokuserade på rätt saker under förberedelserna. Om man ska hitta orsaker till varför vi kanske inte lyckades nå 100% mer än i vissa perioder så anser jag att svaret på det är att vi tränat mindre bra de sista två veckorna. För de som läst de här krönikorna tidigare har det gått att läsa att vi haft flera personer bortresta den senaste veckan och det har dessutom också härjat förkylningar och feber den senaste tiden. Truppen som helhet var därför inte på något sätt i full form och det är också ganska naturligt att det också avspeglar sig på vår prestation. Nu har vi en hel vecka tillsammans inför nästa match mot Trollhättan BoIS på lördag och den tiden ska vi använda på bästa sätt!

Trots att det stod 0-0 i paus kunde vi mycket väl ha ledat matchen. Hemmalaget hade också några halvchanser så 2-1 ledning för oss i halvlek hade kanske varit ett mer logiskt resultat. Vi hade först och främst en riktigt het dubbelchans efter drygt 10min och sedan ett mål tveksamt bortdömt för offside. Därtill hade vi två skolboksexempel där vi kom runt på kanterna och spelade snett inåt bakåt, men tyvärr var inte siktet rätt inställt.

Samtidigt måste alla vara självkritiska till insatsen i den första halvleken. Ingen av oss var riktigt vaken och vi både försvårade och överarbetade vissa situationer. Det är dock ibland inte fel att påminnas om hur liten skillnaden är mellan att spelet stämmer och att allt knyter sig. Man ska också ge Larv en eloge för den arbetsinsats man lägger ner under nästan hela matchen och inte minst deras toppforward Johannes Johansson som jag tycker var klart bäst i hemmalaget.

I den andra halvleken gick vi sedan ut som ett helt nytt lag och satsade allt från start. Vi skapade några halvlägen redan under de första minuterna och det dröjde sedan inte länge innan Peter Wallin kunde spräcka nollan. Peter var en av de bättre i VAIS den här dagen och därför kul att just han fick utdelning, dessutom hör det ju inte riktigt till vanligheterna! ”Pekka” var också nära att näta ytterligare en gång senare i halvleken, men den gången hann målvakten ut för att avvärja.

2-0 kom istället genom Daniel Möller efter en individuell prestation. Daniel trampade runt sin gubbe på högerkanten och trots att han hade en ”ryggsäck” på sig i säkert 25m lyckades han stänka in bollen stenhårt från liten vinkel. Den prestationen är ett kännetecken för just Daniel, en enorm viljeinsats som också ger energi åt hela laget.

Efter de här första 20min tvingades vi göra tre byten på kort tid. Finns givetvis ingen anledning att chansa med folk som har skadekänningar eller varit sjuka en längre tid, men det tar som alltid en stund för laget att ”sätta sig” igen. Marcus Holgersson ersattes av Henrik Krook, Johan Lundmark bytte av Johan Kempe och Peter Wallin klev av till förmån för Erik Haglund. Givetvis en enorm styrka att kunna göra byten av den digniteten och då har vi också ytterligare 4-5 spelare som spelat relativt frekvent i A-laget under säsongen. Man kan nu bara be till högre makter att vi får ha truppen frisk och skadefri framöver, inte minst eftersom det skapar en otroligt bra konkurrenssituation.

Larv gjorde annars en sista kraftansträngning på slutet samtidigt som vi blev något naiva och tanklösa i vissa situationer. Det blev inte mer än några halvchanser av det hela, men ytterligare läropengar för oss inför framtiden. Å andra sidan hade vi också några hysteriska lägen att avgöra matchen med ett tredje mål, men 2-0 duger gott.

Totalt sett en godkänd insats, men inte mer. Som jag varit inne på hittar jag främst orsaken i att alldeles för många inte är/ har varit i tillräckligt bra form den senaste tiden. Vårt fokus är med andra ord solklart och det handlar om att från och med nu träna och tänka fotboll så ofta det bara är möjligt. Vi fick också kliva högst upp i tabellen efter den här omgången och det känns som en oerhörd sporre att försöka stanna där ytterligare ett tag! Vi har som bekant spelat matcher av cupkaraktär hela hösten och det fortsätter på samma sätt nästa lördag. Längre än så finns det ingen anledning att spekulera utan den uttjatade klyschan ”en match i taget” fortsätter att gälla även framöver!

VAIS startelva:
Johannes Sandberg
Johan Kempe
Johan Andersson
Marcus Wallin
Max Andersson
Peter Wallin
Daniel Möller
Marcus Holgersson
Fredrik Möller
Daniel Johansson
Klas Boman

Skribent: Marcus Wallin

Andra möten i serien

ons 3 jun 2009, 19:00 Vedums AIS - Larvs FK 1 - 0